Росен Петров: Не Русия, а Турция е заплаха за България

Макар и от различни партии, кандидатите за депутати Росен Петров (ББЦ) и Красимир Каракачанов (Патриотичен фронт-ВМРО) демонстрираха в студиото на Нова ТВ единомислие по темата за изборните секции в Турция, изборния туризъм и гласуването на изселниците с двойно гражданство, живеещи в южната ни съседка.

Във връзка с гражданската блокада на границата ни с Турция при ГКПП „Капитан Андреево”, която „България без цензура” организира от 1-ви до 6-и октомври, зам.-председателят на ББЦ Росен Петров обясни, че затварянето на границата е символичен акт.

„Практически, никой не може да промени резултата на ДПС. Целта ни обаче е да покажем на обществото, че повече така не може”, заяви Петров. По негови думи не Русия, а Турция представлява заплаха за България, тъй като тя не се противопоставя на „Ислямска държава” – нещо, което му дава основание да постави равенство между Турция и терористичната организация.

“Не става въпрос за предизборен патриотизъм. От години настоявам да се ограничи гласуването в Турция. По закон трябва да има 40 заявления, за да бъде открита една секция и над 400, за да се открие втора. В същото време в турския град Чорло, където е подадено едно заявление, са открити 10 секции”.
Това заяви за „Здравей, България” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, във връзка с протеста на “Патриотичен фронт” и искането им да бъде заличен големият брой избирателни секции в Турция.
От своя страна Росен Петров изтъкна, че никой не знае колко от хората там имат двойно гражданство.
„Нали знаете защо Лютви Местан ходи на посещение при Ердоган? Хората на ДПС са гласували за него на президентските избори и сега Ердоган ще им върне жеста”, категоричен бе Росен Петров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.