Росен Петров напуска Бареков, но остава депутат от БДЦ

По взаимно съгласие ПП “България без цензура” освобождава Росен Петров от всички заемани от него постове в партията. В декларация, която е подадена до парламентарната група на Български демократичен център, Петров декларира, че остава лоялен към групата.Това съобщиха от пресцентъра на ПП “България без цензура”. Новината присъства в този й лаконичен вид и на сайта barecov.com.

“Тръгвам си от партията, но оставам в групата на Българския демократичен център. Няма да съм независим депутат. В опозиция съм и ще гласувам с групата”, обяви Росен Петров, цитиран от електронното издание на “24 часа”. Бившият телевизионен водещ обяснява, че напуска партията, защото тя не се е променила след влизането си в парламента и вътрешните скандали в нея продължават.

Оказва се, че Петров, който никога не е крил симпатиите си към ВМРО, е искал да напусне ББЦ още по време на предизборната кампания, когато партията на Бареков се раздели с формацията на Каракачанов, която се присъедини към НФСБ и стана част от Патриотичния фронт.

“Няма драма. Отдавна имахме уговорка той да се оттегли от партийната работа и постове и да остане само депутат, защото иначе му идва в повече. Той е интелектуален човек и не може да работи на бързи обороти”, обясни раздялата с Росен Петров председателят на ББЦ Николай Бареков, цитиран от БГНЕС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.