Росен Петров е готов да огласи мръсни тайни за тв-водещи и политици

“Ако тази мръсна кампания на Би Ти Ви и “Дрийм тийм” не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче”. Това  заяви в предаването  “Гореща точка” поТВ 7 Росен Петров. В първото си интервю като политик от “България без цензура” досегашният сценарист, журналист и тв-водещ коментира, че цената е висока, но е готов да я плати.

Росен Петров определи поведението на ръководството на bTv като шизофрения, защото са му наложили Николай Бареков да гостува в неговото предаване “Нека говорят” на 9 февруари, а след това са започнали да хвърлят обвиненията върху него.

Помолен да коментира вчерашната декларация на ръководството на bTv, в която то се разграничава от Росен Петров заради това, че е обявил в ефир членството си в “България без цензура” и  заканите, че bTV ще си търси правата по съдебен ред, Петров отбеляза, че е разговарял с най-добрите адвокати и те са му казали, че може да спечели това дело и в България, и в Брюксел.

“Не мисля, че това, което направи bTv с мен е морално и честно, след 13 години там. Издават декларации, все едно цитират Гьобелс. Не заслужавах такава декларация и от моите продуценти”, коментира Росен Петров. Той е категоричен, че не може да бъде обвиняван, че е ползвал ефира за лични цели, защото казаното от него по същество е политическо волеизявление, “което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото”.

Снимка: ТВ 7

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.