В Кюстендил кметът Паунов отряза ромите от референдума за третия си мандат

Още два милиона за ромите, които няма да видят нито лев от тези пари

Ромските улици няма да гласуват на референдума на 5 юли. В деня на допитването улиците от ромския квартал „Изгрев” няма да фигурират в списъците. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов пред Нова телевизия, който смята на референдума да пита кюстендилци дали да се кандидата за трети мандат. Изключвайки ромските улици, спираме търговците на гласове. Пак ще кажа, че аз съм за мандатност в политиката и смятам, че два мандата са достатъчни. Вторият въпрос касае предстоящата приватизация”, обясни Паунов.

Кметът каза, че всеки един репортаж по време на избори е свързан с ромите и техните гласове. „Там по време на избори нещата са много изкривени, защото лихварите и търговците на гласове оказват физическо насилие над хората в този квартал. Това, че те няма да участват на референдума, не е дискриминация. Дискриминация е да лишиш някого от образование и работа. Аз не виждам нищо дискриминационно в това решение на коалицията, защото просто така ще ограничим влиянието на търговците и лихварите. Участието на Бат Сали и компания в парламента е кръпка. С 800 гласа в Кюстендил не можеш да избереш общински съветник, а излъчихме депутат”, обяви Паунов.

Макар сега допитването да се нарича референдум, реално е избор за кмет преди вота през октомври. Организира се от дясната коалиция, в която влизат 14 партии. Дори е социологическо проучване и не е нужно разрешение от държавата за провеждането му. Затова и организаторите могат да го проведат както си искат.

Кметът Паунов съобщи, че мероприятието ще струва не повече от 800 лева и за него няма да се похарчи и стотинка обществени пари.

Жителите на Кюстендил, които не са цигани, са около 60 000. Ще се гласува в 90-95 секции – в училищата в града и в по една секция в селата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.