Рокерите на Путин са с шенгенски визи у нас

Рокерите от клуба „Нощни вълци“ ще преминат през София в рамките на похода си „Славянски свят 2016“, който преминава през 12 страни от Източна Европа.
Общо 16 души бяха задържани заради сбиване в района на бензиностанция, разположена на изхода на Бургас в посока София, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.Боят е станал между две групи от хора, едните желаещи да приветстват руски рокери, известни като вълците на Путин и други, протестиращи срещу тях. Самите руски рокери, които предварително са обявили маршрута си и целта на посещението си в Бургас, не са били участници в инцидента.
По повод инцидента общинските съветници от групата на Реформаторския блок в писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова настояват да се забранят мероприятията на територията на столицата на „Нощни вълци“. В писмото се посочва, че възникналото напрежение и конфликти с гражданите на град Бургас са достатъчно основание за притеснения, че провеждането на подобно шествие (манифестация) в София може да доведе до много по-сериозно напрежение на територията на Столична община.
Министерството на външните работи съобщи, че дипломатическите представителства на Република България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуб „Нощни вълци”. Представителите на клуба са влезли на територията на Република България с шенгенски визи и не фигурират в забранителните списъци на ЕС.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.