Родители тровят 2-годишно дете заради повече помощи?

Родители тровят 2-годишното си дете, за да го разболеят и да получават повече помощи, пише в сигнал до “Социално подпомагане“ в Ихтиман, съобщи Нова ТВ. В писмото се казва, че повече от 10 месеца малката Нели Симеонова е приемала хапчета за кръвно, а целта е била да й бъде поставена диагноза епилептик и по този начин с решение на ТЕЛК родителите й да взимат пенсия в размер на 700 лева месечно.

Семейството на 2-годишната Нели живее в Долна баня. От ноември миналата година тя е приемана 15 пъти в различни болници в София – 5 пъти в „Св. Анна“, един път в „Пирогов“, три в Инфекциозната болница и 6 пъти в педиатрията. Винаги детето е постъпвало с едни и същи симптоми, почти в кома.

За да установят от какво е болна малката Нели, са направени скъпи изследвания в София. Резултатите обаче изключват метаболитно, автоимунно, генетично и неврологично заболяване. Със специален тест – течнохроматограф, откриват в урината остатъци от лекарството за високо кръвно налягане “Клонидин”. Лекарите сигнализират Отдела за закрила на детето в Ихтиман, като в епикризата посочват, че става дума за умишлено тровене на детето с цел материални облаги. Пръв за това, че Нели е тровена сигнализира шефът на детското отделение на Инфекциозната болница д-р Атанас Мангъров. Той е категоричен, че целта на родителите била да я изкарат епилептичка.

Родителите на момиченцето са категорични, че никога не са й давали медикаменти, които да застрашават живота й. Личният лекар на семейството д-р Шамова също е категорична, че детето не е тровено с лекарства.

Районна прокуратура в Ихтиман е назначила проверка по случая, обясни наблюдаващият прокурор Аделина Банкова.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.