Ревизоро: Със сливането на НАП и “Митници” корупцията ще продължи

“Митниците пропуснаха своя шанс към тях да няма реформи”. Това заяви в студиото на нова ТВ депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро в коментар на обявеното вчера намерение на премиера Бойко Борисов да слее НАП и Агенция “Митници”.

Димитров уточни, че същинските приходи идват от данъци, а не от митниците.

“Идеята за сливането е от доста време. Но какво ще стане, ако някой реши да обедини пожарната и полицията? Въпросът е като има престъпление пожарникарите ли ще пращаме или полицаите”, попита депутатът от Патриотичния фронт. Според него сливането на Агенция “Митници” и НАП ще даде възможност да продължат корупционните схеми, при които гранични служители си затварят очите за камиони, които не трябва да преминават през границата. Той посочи, че митничари късат телеграми от Турция, с които се предупреждава за влизане на камиони с контрабандна стока.

“Тази телеграма се скъсва, после не може да се разбере кой я е получил. Ако вие сте премиерът, ще продължите ли да търпите това да се случва”, подчерта депутатът. Той изтъкна, че митниците водят собствен живот, имат собствена политика и собствено законодателство, като подставят под риск управленската програма на ГЕРБ.

Във връзка с разбития наскоро контрабанден канал на ГКПП “Капитан Андреево”, Емил Димитров заяви: “Казват, че в страната са влезли 16 камиона, а те може би са 45. Митничарите са златните момчета със златните ключета, с които са им заключени устите”, заяви Димитров.

Контрабандните камиони са били турски, но са пътували с фалшиви български регистрационни табели. Задържани бяха 26 души, от които 13 митничари и трима гранични полицаи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.