Ревизоро: ДАНС проспа КТБ, а сега прави пушилка на КПП “Лесово”

ДАНС проспа КТБ и сега прави бомбастични акции заради бюджета, който предстои да бъде съгласуван. Това коментира пред bTv бившият шеф на агенция “Митници” и настоящ депутат от “Патриотичен фронт” Емил Димитров-Ревизоро по повод на шумната акция на КПП “Лесово”, по време на която агенти и спецченгета арестуваха десетки митничари и блокираха работата на митническия пункт за десетки часове. Според Емил Димитров цялата операция е огромен провал и прах в очите на обществото. Вследствие на специалната операция на КПП “Лесово” се образува огромна опашка от чакащи камиони. Според непотвърдена информация, при арестите на митничарите в джобовете на цивилните им дрехи са открити общо около 10 000 евро. На някои от тях вече са повдигнати обвинения.

Емил Димитров обаче разкри пред bTV, че по случая цари масова дезинформация. Опашката от камиони от турска страна е била 13 км, а от българска – 8 км. Ревизоро попита защо е било необходимо да се парализира един ГКПП заради акция, готвена от цели 4 месеца насам. По думите му едната смяна е държана около 6 ч в стая. Хората били натръшкани, сред тях имало и болна жена.

В крайна сметка има шестима арестувани. „Държат се като мутри”, възмути се Емил Димитров и отбеляза, че не за това е предназначен бюджетът от 1,4 млрд. лв. на МВР.

„Установили са, че едни пари са стигнали от Лесово до Бургас”, обобщи бившият митнически шеф. Той обаче подчерта, че за 4 месеца спецагентите така и не са открили къде в София се доставят рушветите.

„Операцията не е голям успех, а голям провал. Спрели са на първото стъпало”, категоричен беше Ревизоро. Депутатът допълни, че началникът на митничарите на КПП “Лесово” е назначен лично от шефа на митниците Ваньо Танов, а няколко от останалите служители на „Лесово”, закопчани при акцията на ДАНС, са били повишавани. През 2010 г. Колев бил задържан заради канал за парфюми, но не последвало уволнение.

Емил Димитров каза, че именно по времето на Танов част от арестуваните на „Лесово” са станали началници. Издържали са тестове за лоялност, които според Ревизоро се правят, за да останат само удобните служители. Ясно е, че се събират пари и че отиват към ръководството, призна той. Но разкритикува операцията, защото е трябвало разследващите да стигнат до хората, които са крайни получатели на събираните от митничарите подкупи.

Снимка: bTv

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.