Рецидивист с 14 присъди изнасили момиче от социален дом

Рецидивист е арестуван за изнасилване на 13-годишното момиче от дом за настаняване в столичния квартал „Люлин”. До момента той е осъждан 14 пъти за извършени кражби и грабежи.

Йордан Георгиев е задържан до 72 часа с постановление от днес на прокурор при Софийската градска прокуратура, съобщават от държавното обвинение.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че едно от трите деца, които избягаха от социален дом в кв. Люлин, вероятно е било изнасилено. Заподозреният е задържан вчера следобед.

13-годишното момиче и още две деца решили да избягат и през почивните дни да отидат на гости при позната на едно от тях. Тъй като нямали пари, решили да заложат мобилния телефон на изнасиленото момиче. Поради тази причина децата отишли на Лъвов мост, където 13-годишното момиче се запознало с Йордан Георгиев.

След обещание, че ще я заведе до заложна къща, момичето тръгнало с него. Двамата отишли до кв. „Враждебна”, където Георгиев й нанесъл няколко удара, заплашил я с нож, а след това я изнасилил. После я завел във фургон в същия столичен квартал, където тя останала през нощта. Там момичето отново било изнасилено от Йордан Георгиев.

На следващата сутрин Георгиев завел детето отново на „Лъвов мост” и я пуснал да си ходи.

От прокуратурата допълват, че разследването по случая продължава. БНР съобщи, че задържаният е 33-годишен, а в Дома за настаняване на деца в „Люлин” се извършва проверка от няколко институции.

По информация от криминалисти момичето и водено и при други, по-възрастни мъже, във фургон.

Каква мярка за закрила ще се приложи спрямо малолетното момиче ще решава екип от МВР, социалните и Държавната агенция за закрила на детето.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.