Репортаж назаем: Стотици посрещат Румяна Бъчварова в Гърмен

Стотици жители на община Гърмен се събраха на площада пред кметството щом разбраха, че лично на крака им идва МВР-министърката Румяна Бъчварова, за да чуе техните проблеми.
Бъчварова се обърна насъбралите се с думите: “Тук съм, за да ви чуя.”, а хората заявиха, че разчитат тя да вземе в свои ръце нещата, съобщи електронното издание на “Труд”. От друга дописка научаваме, че Бъчварова е пристигнала в размирното село с три буса на жандармерията.

От информацията на кореспондентката на вестника става ясно, че около 16 часа в Гърмен е пристигнал главният секретар на МВР Георги Костов, който отказал да говори по казуса Гърмен, преди да е дошла министърката и уточнил, че Бъчварова ще се забави, но ще дойде към 17,30 часа.

Костов покани в кабинета на кметицата Минка Капитанова част от протестиращите българи, които сформираха инициативен комитет, за да разговаря с тях и областният управител Бисер Михайлов. Губернаторът съобщи, че очаква служители на ДНСК още тези дни да влязат в ромското гето на проверка, да опишат незаконните къщи и да предложат процедура. До момента стана ясно, че в ромския кв. Кремиковци само една къща е законна, останалите 129 са незаконни.

Протестиращите обаче настояват до 2 юни държавата да разруши незаконните къщи и да въведе ред, в противен случай те ще ги бутат.

(Източник: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4785321)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.