Шестчленно семейство живее без ток от три години

6-членно семейство от врачанското село Елисейна буквално бедства, съобщи Нова телевизия. В 21-ви век двамата родители, четирите им дъщери и внучето-бебе живеят без ток. Електричеството е прекъснато през 2011 година.

Тъжната история на семейство Филипови започва още през 2010 година, когато майката е освободена от работа. Не знаела, че като инвалид е защитена от закона и подписала по взаимно съгласие.

Малко след това без препитание остава и бащата, който работел в същата фирма. Първо ги притиснали банките.

В края на миналата година взели Петър на работа по програма, но тя приключила в началото на март. 41-годишната му съпруга скоро кандидатствала по друга, но я отхвърии, защото имала доход.

Тези 127 лева са инвалидната пенсия на Илияна. Според нея именно диагнозата епилепсия е причината и досега да не може да си намери работа.

Жената е работила в пералня, като сервитьорка и като камериерка. Бащата има много професионални умения. Работил е като металург 15 години в Елисейна. След това още 9 години в Нови Искър.

Богатство на този дом са децата. За да помага на семейството средната сестра събира билки. Харесва географията, защото научава интересни неща за далечни страни, които може би някога ще посети.
Снимка: Нова телевизия

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.