Ректорски скандал в Стопанската академия в Свищов

Скандалният бивш ректор на Стопанската академия в Свищов и новоизбраната за ректор негова доскорошна заместничка – 35-годишната Теодора Димитрова Петрова, са се барикадирали в сградата на висшето училище. Те отказват да напуснат, въпреки че днес със заповед министърът на образованието проф. Тодор Танев освободи Петрова заради съмнения за опорочен избор на ректор и назначи за временно изпълняващ длъжността проф. Иван Върбанов, съобщи OFFnews.

Барикадиралите се в сградата аргументират действията си с твърдението, че ще обжалват заповедта на министъра на образованието и чак след като съдът се произнесе ще действат съобразно съдебното решение. Това обаче е в разрез със заповедта на проф. Танев, защото в нея има клауза за предварително незабавно изпълнение. Освен това се изнася документация от сградата на вуза.

“Изнасят се документи, товарят се на джиповете на Величко Адамов и се отнасят в квартира, чийто адрес знаем”, каза проф. Върбанов, цитиран от OFFnews.

Проф. Величко Адамов се прочу покрай скандала с Красьо Черничкия, който не само е възпитаник на вуза, но лично Адамов е научен ръководител на дипломната му работа. От години се говори за корупция във вуза, а проф. Адамов се хвали, че е най-богатият ректор на българско висше учебно заведение.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Жалки са. Жалки сте. Кауза пердута е тоя университет. Как го смляха просто не е истина. Шибани ректори, алчни за власт и пари. Стани депотат като ги искаш.

  2. Не защитавам Адамов, но не мога да проумея как така министър ще назначава ректор? Това не се е случвало и по времето на тоталитаризма. Скандално е. Танев подай си оставката!

Leave a Reply

Your email address will not be published.