Темза преля близо до Лондон, очакват се нови бури и дъждове

Река Темза излезе от коритото си, след като водите й достигнаха най-високото си ниво от години, заливайки крайбрежни населени места на запад от Лондон, предадоха световните агенции. Властите издадоха предупреждения за опасност от сериозни наводнения по протежението на Темза на изток от Уиндзор.

Отбелязва се, че отминаващата зима е била най-дъждовната във Великобритания от 250 години насам. В резултат нивото на река Темза в някои райони е рекордно високо за последните няколко десетилетия. Цели райони на графствата Съри и Бъркшир са под вода, което наложи спешни евакуации на местните жители. Към спасителните операции са привлечени 1500 военнослужещи. Жители и войници натрупаха чували с пясък, за да защитят имотите от поредната вълна от наводнения. Дигите обаче не успяха да предотвратят преливането на реката, която заля редица райони.

Междувременно британската метеорологична служба предупреди, че нова буря ще засегне вече пострадалите от проливните дъждове части на Великобритания, докато в същото време британският премиер продължава обиколката си в тежко ударените зони. Би Би Си съобщи, че е издадено предупреждение за сериозни наводнения в 14 зони в графствата Бъркшир и Съри, както и в Съмърсет.

Водещите британски политици побързаха да посетят засегнатите от наводненията райони в Югозападна Англия, опитвайки се да смекчат критиките срещу правителството заради начина, по който се справя с кризисната ситуация.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.