Рейтингът на Путин е 82,3 % и расте към нов рекорд

Одобрението към руския президент Владимир Путин достигна нови върхове в края на март – 82,3%, показват данните от проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), цитирани от ИТАР-ТАСС.
Подобни рекордно високи стойности на одобрение към Владимир Путин са регистриране за последно през 2008 г., когато рейтингът му достигна 82,9%.
Социолозите отбелязват, че високото ниво на одобрение на президента се дължи главно на присъединяването на Крим към Руската федерация и ситуацията в Украйна. 71% определят тези две неща за най-важните събития през последната седмица.
Само за седем дни рейтингът на Путин нарасна от 75,7% до 82,3%, а от началото на януари до март е преживял възход от 60,6% през януари до 74,4% в началото на март.
Допитването до жителите на Москва и Петербург също е показало рекордно високи за последните 6 години нива на одобрение към политиката на президента на Русия – 81,5%.
Расте и електоралната подкрепа за партия „Единна Русия”, която през последните две години е средно 45 %. В последните месеци е налице възходяща тенденция и в момента управляващата в Русия партия има подкрепата на 56,2 % от анкетираните, което е най-високото равнище за последните пет години.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.