Рехав протест в своя 58-ми ден

В 58-ия ден на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски на площада пред Министерски съвет имаше рехав протест с около 200 участници. Те спазиха „традицията” да блокират автомобилното движение по ларгото и успяха да вдигнат достатъчно шум със свирки, вувузели и барабани. Възгласите също бяха познатите, както и надписите по плакатите: „Оставаме до оставка”, Промяна”, „Не се връщайте”, „Орешарски, заедно с Чуков си взимайте чуковете”, „Незабавна оставка”, „Революция, лустрация, трибунал”, „Връщайте мандата” и „Море, вълни… от народна „любов”.

Протестиращи коментираха новината за извънредното заседание на Парламента, което прекъсва лятната ваканция на депутатите. Те смятат, че е в реда на нещата да заседават и да работят, а не е трябвало да гласуват ваканцията си.

След това демонстрантите отидоха до парламента. Те освиркаха парламента и отново издигнаха лозунги за оставка на правителството. След 21 часа протестиращите започнаха постепенно да се разотиват.

Продължават и контрапротестите в подкрепа на правителството. От днес акциите на поддръжниците на кабинета вече се провеждат в различни градове. Днес те бяха в на митинг Нова Загора, след което се върнаха в София.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.