Рехав кворум в парламента и семпли протести наоколо

Първото заседание на Народното събрание след изборната ваканция започни с рехав кворум (123 регистрирани депутати малко след 9 часа) и семпли протести около парламента – против хулиганщините на Волен Сидеров и в подкрепа на лидера на “Атака”.

Преди началото на пленарното заседание имаше председателски съвет, на който присъства и Волен Сидеров. След това той влезе в пленарната зала, където е и другият депутат от “Атака” – Десислав Чуколов – чийто имунитет се иска от главния прокурор Сотир Цацаров.

Като първа точка от дневния ред на днешното пленарно заседание бе прието създаването на парламентарна комисия във връзка с искането да се свали имунитета на Сидеров и Чуколов. Както вече съобщихме, във вторник лидерът на “Атака” разговаря с председателя на НС Цецка Цачева и я уведоми, че няма да се откаже доброволно от имунитета си.

От снощи по партийната телевизия на “Атака” – “Алфа” – непрекъснато тече “бягащ надпис”, който приканва всички от “Атака” да бъдат днес в 8 часа край парламента, тъй като главният прокурор Цацаров иска да арестува Сидеров.

Съответно по социалните мрежи бе организиран и друг протест – на хора, които настояват Сидеров да бъде съден за системните си хулигански прояви.

В крайна сметка днес малко след 9 часа пред паметника на Цар Освободител имаше едва десетина, отзовали се на апела в социалните мрежи. Повечето от тях са познати лица от протестите под надслов #Danswithmy”.

Привържениците на Сидеров са около 200 и техният митинг е в пространството край храма “Александър Невски”. Някои от тях носят надписи: “Аз съм Сидеров – арестувайте мен!”, а други веят църковни хоругви и дори Георгиевска лента – символ, съпровождащ руския Георгиевски Кръст за храброст.

Екипи на всички големи ефирни телевизии отразяват двата митинга, както и заседанието на депутатите и обстановката в кулоарите на парламента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.