Реформаторският блок: Срамуваме се от реакцията на правителството спрямо Киев

“Срамуваме  се от поведението на българското правителство,  от лидера на ПЕС и на БСП Сергей Станишев и всички лъжепатриоти, които в тези критични мигове, показаха, че не се интересуват от българските национални интереси и защитават единствено интересите на Кремъл. Възмутени сме от пренебрежителното отношение, което демонстрираха в този труден момент към европейската принадлежност на България и към  ценностите, към които всички български граждани се стремят.” Това се заявява в разпространената днес позиция на Реформаторския блок (РБ) за събитията в Украйна.

Изтъква се, че реформаторите са  възмутени от убийствата на мирни протестиращи в Киев и се посочва, че президентът Виктор Янукович носи цялата отговорност за множеството човешки жертви и за стотиците ранени.

РБ приветства силната и успешна намеса на ЕС, довела до спирането на насилието и открила възможности за мирно решаване  на конфликта. Високо оценяваме твърдата позиция на ЕНП  по въпроса и се гордеем, че сме част от нейното семейство.

Изразяваме своите съболезнования на украинските граждани за дадените жертви. Подкрепяме ги в справедливата им кауза за свободен и достоен живот. Надява ме, че скоро ще имат възможност с нова конституция и свободни избори, сами да определят своето бъдеще, независимо от натиска и желанията на Путин, се посочва в заключение в позицията на РБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.