Реформаторският блок няма да подкрепи правителство на ГЕРБ

​„Нито един народен представител от Реформаторския блок няма да подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ. Нито един! Това означава, че с 84 народни представители не можеш да направиш правителство”, заяви в предаването на Нова ТВ „Здравей, България” Петър Москов от Реформаторския блок.

По думите му възможността държавата да бъде преведена успешно „следващите 2 години, до съвместно провеждане на парламентарни и президентски избори”, е да има минимум тройна коалиция като най-възможната, според Петър Москов, би била между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Но както е известно, от РБ поставят като предварително условия за съставянето на коалиционно правителство, то да не е с премиер Бойко Борисов и в него да не участват министри от предишния кабинет на ГЕРБ. В този смисъл Москов изтъкна, че е от особена важност да се избере консенсусна фигура за министър-председател.

„За мен разговорът „за” или „против” Борисов не съществува”, заяви Москов, имайки предвид че по този въпрос вече е взето окончателно решение, което не подлежи на промяна.

Според Петър Москов, ако противоречията се преодолеят и се стигне до съставянето на коалиционно правителство с участието на Реформаторския блок, “трябва да сме наясно, че такава коалиция може да се случи на базата на ясно разписани приоритети”. Москов изтъкна като такива административната реформа, съдебната система, сигурността и здравеопазването.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.