Реформаторският блок настоява за свикване на Съвета за развитие

Реформаторският блок настоява за свикване на Съвета за развитие. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, предаде „Фокус”.

„Реформите се бавят, ключовите реформи, програма на кабинета също”, добави той.
РБ поиска заседанието да се проведе в началото на следващата седмица и да се приеме пътна карта и да се определи ясен график за реализиране на реформите, както и ясен ангажимент от политическите сили, които подкрепят правителството.

Зеленогорски изрази съжаление, че в последния пленарен ден антикорупционният закон е бил отложен като го определи като знак, че няма достатъчно воля за промяна на статуквото.

По-рано днес вицепремиерът Меглена Кунева призна, че има проблеми в сътрудничеството с ГЕРБ, с уговорката, че думата не е достатъчно конкретна.

„Ние сме в коалиционно правителство и смятам, че формати като Съвет за развитие, което е коалиционният формат, включително и на партиите, които подкрепят коалицията е нещо, абсолютно необходимо. Действително в последно време два такива коалиционни съвета се пропускат и разговор между Реформаторския блок (РБ) и лидерите на РБ и ГЕРБ, разбира се, трябва да има”, посочи председателката на ДБГ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.