Реформаторите: С КТБ трябва да се заеме спецпрокуратурата

От Реформаторският блок (РБ) поискаха незабавно отстраняване на главния прокурор Сотир Цацаров от разследването по казуса с КТБ, както и поемане на случая от специализираната прокуратура. За това се обявиха на пресконференция във Варна водачите на листи на РБ – Радан Кънев и Петър Москов, цитирани от DarikNews – Варна. По думите на лидера на ДСБ Радан Кънев главният прокурор трябва да бъде разследван за ролята си в случая КТБ, а българската прокуратура, в лицето на Сотир Цацаров, се е компрометирала като защитник на обществения интерес в процеса на разследването на казуса.
Реформаторите настояха незабавно да започне изплащане на депозитите на дребните и средните вложители в КТБ до гарантираната от закона сума.

„За оздравяването на банката, ако има такова, не бива да се дават от парите на данъкоплатците. Трябва да се направи пълно разследване и събиране на кредитите”, изтъкна още Кънев. Според него, за да се случи това, е необходима активната роля на българската прокуратура, защото без разкриването на закононарушения и престъпни деяния, процесът на разследване и събиране на кредитите няма как да се случи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.