Реформаторите предлагат кратък мандат на новия парламент и свикване на ВНС

Реформаторският блок ще настоява за кратък мандат на следващия парламент и за свикване на Велико народно събрание след две години. Това съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново говорителят на формация Радан Кънев, председател на ДСБ. Кънев изтъкна, че 43-то Народно събрание трябва да има реформаторски функции, а две години са достатъчен период за провеждане на задълбочени консултации за конституционни промени, като главен приоритет трябва да бъде реформата в съдебната
система.
Подобен публичен ангажимент трябва да поемат всички партии от следващия парламент, за да бъде върнато доверието към политиците, коментира още Радан Кънев.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Рамадане, и ти започна като Янето. Велико Народно събрание, та велико Народно събрание! Който политик не знае какво да каже или иска да се направи на интересен пуска лафа за Велико Народно събрание. Аз пък съм за свикване на По-велико Народно събрание. А изглежда тома се предава по наследство. Янето вече е изгърмян като патерица на Бойко. Сега в тази роля гласят малката бизнес партийка на американските Марици. То затова и стилистиката и посланията са им еднакви.

Leave a Reply

Your email address will not be published.