Реформаторите искат КСНС – държавата била пред фалит

Реформаторският блок настоява президентът Росен Плевнелиев да свика в разширен състав Консултативния съвет за национална сигурност заради опасността от пълен фалит на държавата. Анализът на икономическия екип на Блока сочи финансова дупка от над 10 млрд. лв. само за последната година, предаде БНР. Медията цитира Мартин Димитров, според когото с тази дупка от 10 милиарда лева неминуемо се върви към предсрочни избори, но ако те бъдат отложени за през 2015-а година, фалитът ще бъде пълен.

“От времето на Жан Виденов не сме били свидетели на толкова тежко финансово положение”, изтъкна Мартин Димитров и обясни как се получават тези 10 милиарда лева, като обаче включи в салдото и три милиарда лева нови дългове, които ще бъдат взети, вкл. парите за “Южен поток”, дълговете на НЕК и БЕХ, както и дефицитите в общинските бюджети и здравеопазването.

Всеки един работещ човек в България задлъжнява със скоростта на една минимална работна заплата на месец, обобщи Мартин Димитров и прогнозира, че за съжаление пред България се очертава тежък неприятен гръцки сценарий.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.