Реформаторите: Бягството от вота няма да спаси БСП и ДПС от падане от власт

“Днес трябваше да се състои четвъртият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Заседанието беше нарочно провалено, като управляващата тройна коалиция- БСП, ДПС и Атака за пореден път се скри от ключов за енергетиката дебат и отново срина авторитета на най-важната институция в България – Народното събрание”. Това пише в позиция на Реформаторския блок за днешното провалено извънредно заседание на Народното събрание. – “Явно „Газпром“ е пропуснал да им прати опорни точки за дебата и очевидно купуването на гласове в Бобовдол им е по-важно от присъствието в Народното събрание”.

В позицията на РБ се изтъква, че БСП дължи отговор за най-големия корупционен скандал в българската история, за тежките съмнения за държавна измяна, свързана с Южен поток и за мутренския рекет върху миньорите от предприятията на Ковачки. Според реформаторите, “бягството им от тези въпроси няма да ги спаси от предсрочни избори и падане от власт, като първата стъпка към тези предсрочни избори е вотът в неделя”.

Дами и господа управляващи,
едва ли може да учудите някого с липсата на достойнство, но зад паническото Ви бягство от залата на Народното събрание прозира страхът от изборната загуба в неделя, завършва позицията на РБ.

Свързани публикации

1 Comment

  1. РъБъ – посрани до ушите, но пак отварят си устите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.