Референдумът в Младост е невалиден, ако не е на електронен носител

В Столичния общински съвет (СОС) жителите на „Младост“ от Инициативния комитет са внесли подписката си за референдум само на хартиен носител. По закон обаче те трябва да я представят и в електронен вариант.

Като не е изпълнено това условие хората сами бламират процедурата, защото в ГРАО не могат и да започнат проверката на данните от подписката. Това коментира в ефира на Радио София председателят на СОС Елен Герджиков. Той е изпратил писмо до вносителите и е посочил техния пропуск. Ако до месец (до около 12 януари) те не поправят това, председателят на СОС е длъжен да прекрати процедурата.

Герджиков изрази съмнението си, че вероятно самите организатори не искат този референдум и това „не е пропуск, а сценарий“.

1 Comment

  1. Отврат. Нещо друго няма ли да измислят за да са невалидни референдумите. Че махнете ги тези референдуми, зачертайте ги, изгорете ги, анатемосайте ги за да сте спокойни. Сего трябвало електронно. А как може да се иска да са гласували като на последните парламентарни за да е валиден, а президента да го избират с половин милион гласа по-малко.

Leave a Reply

Your email address will not be published.