Реформаторите си партнират с кмета на Хасково, защото имал влияние

Съпредседателят на РБ Радан Кънев обяви пред bTv, че не вижда нищо ново в журналистическото разследване на медията за скандалното лично богатство и уппавление на кмета на Хасково Георги Иванов (който кара четвърти мандат) и обясни, че си партнира с кмета, защото имал политическо влияние в региона.

„Ние сме партньори с кмета на Хасково на база това, че е предложен от местните органи. Два пъти е предлаган (на ръководството на ДСБ) за партньорство, така че няма да се учудя, ако това стане и сега за трети път предвид местния вот. И с кмета на Бургас Димитър Николов сме си партнирали. Това е част от политиката”, каза Радан Кънев и допълни, че ако има и най-малко съмнение за престъпление в работата на кмета на Хасково, ще оттеглят подкрепата си от него. По думите му, този тип партньорства с местната власт са едно ниво на компромис, за да участваш активно в политиката на национално ниво.

Всъщност преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в прав текст заяви, че кметовете на Хасково, Пазарджик и Ботевград не могат да разчитат на подкрепата му, а градоначалникът на Ботевград дори бе изключен от партия ГЕРБ.

В студиото на bTv Радан Кънев добави, че синът на кмета на Хасково – Станислав Иванов е депутат от ДСБ в парламента и е много силно ангажиран в енергийната комисия. Попитан как гледа на имуществото на кмета на Хасково и семейството му, Кънев каза, че bTV нищо ново не вади в репортажите си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.