РБ чакат ГЕРБ да посочат премиер, дали ще е Кънев?

“При коалиционно споразумение с ясна политическа програма, Реформаторският блок ще приеме предложението на ГЕРБ за премиер”. Това съобщи на репортерите пред президентството председателят на ДСБ Радан Кънев след срещата с Росен Плевнелиев. Днес държавният глава проведе предпоследните консултации с парламентарна група – тази на РБ – като за утре остава разговорът с ръководството на ГЕРБ и връчването на мандата за съставяне на правителство.

По-късно днес трябва да се проведе (пред)последната среща между преговорните екипи на ГЕРБ и РБ, на която реформаторите ще дадат предложенията си за структура и състав на правителството. Или по-простичко казано: ще обявят колко и какви министерски постове искат и кого предлагат за тях. Сред най-често споменаваните имена са тези на Миглена Кунева, Радан Кънев, Божидар Лукарски, Трайчо Трайков. Вероятно всичко това ще се изясни до края на днешния ден, каза Кънев. Той допълни, че медиините публикации за 7-8 министерства, поискани от РБ са силно преувеличени, тъй като формацията се съобразявала с разликата в гласовете, получени от ГЕРБ и РБ.

“Ако днес има готовност за гарантирано мнозинство в парламента и съгласие за персоналния състав, е вероятно днес да се знае много. Но утре при връчването на мандата ще се знае всичко”, категоричен бе Кънев.

Както вече съобщихме, по-рано днес Радан Кънев написа на страницата си във “Фейсбук”, че би приел да оглави следващото правителство при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участва, и ако получи съгласието на семейството си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.