Разследват и Петя Първанова заради Станимир Флоров

От януари 2014 година тече досъдебно производство срещу Петя Първанова, която бе министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков, съобщи днес Bnews, като се позовава на информация от Софийска градска прокуратура. От държавното обвинение са отказали всякаква допълнителна информация, но случайно или не, информацията дойде по време на днешната прокурорска пледоария в СГС по делото срещу Цветан Цветанов. Така се разбра, че Първанова най-вероятно е разследвана заради отстраняването на Станимир Флоров от шефското място в ГДБОП.
Прокурорът каза, че във връзка с освобождаването на Флоров, има образувано досъдебно производство, като разликата с делото срещу Цветанов за освобождаването на Орлин Тодоров била само в това, че на Тодоров не му била предложена друга работа. Флоров пък получил в пълен размер полагащото му се обезщетение от 20 заплати при напускане на системата.
Пред медиите прокурорът отказа да внесе повече яснота какви точно действия е предприела Първанова или не е, като препрати въпросите към пресцентъра.
Адвокатът на Цветанов Менко Менков коментира, че засега срещу Петя Първанова няма повдигнато обвинение, защото прокуратурата чака да види как ще завърши делото срещу Цветанов. Според Менков казусът е идентичен с този на Цветан Цветанов по делото за освобождаването на Орлин Тодоров.
От средата на септември 2013 година освободената от МВР Петя Първанова е началник на общоакадемичната администрация на БАН.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.