Разширяват околовръстния път в посока магистрала “Тракия” на два етапа

Ремонтът на "Орлов мост" приключва до 22 август

Работата по разширението на околовръстния път на София от Младост в посока магистрала “Тракия” ще започне  догодина, съобщи пред  БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова.  Свързването на четирилентовия път при бизнеспарка с разклона за магистрала “Тракия” ще стане на два етапа. Първо ще се работи в отсечката от “Младост” до пътен възел “Горубляне”, където ще се направи кръстовище на две нива. Ако се намерят повече пари, може да се изгради и по-дълга отсечка.

За момента няма конкретни планове за най-тежката част на околовръстния път от “Бъкстон” през бул. “Цар Борис III” и свързването с автомагистрал Люлин. “Там е много тежко, заради отчуждаванията. Правителството има амбицията да се направи и той и поетапно да се затвори целия кръг”, каза  кемтът на София.

На  14 септември, за празника на София, ще бъде пуснато движението по Западната дъга на околовръстния път.  Фандъкова допълни, че стремежът е спазването на сроковете да не е за сметка на качеството.
Според нея фирмите вече били наясно със стила на работа и все по-рядко имало проблеми с качеството. От днес започва вторият етап на разширението на бул “Черни връх”. До нова година булевардът трябва да е готов, каза Фандъкова.

До средата на септемри тряба да приключи работата по обновяването на булевардите “Владимир Вазов” и “Ботевградско шосе”, а през ноември ул. “Козлодуй”. Тя допълни, че ще има нови автобуси по линии 64, 309 и 604. Още следващата сряда по линии 64, 309 и 604 тръгват 70 нови автобуса, който вече пристигнаха.  В края на месеца се очакват и останалите до 130.

По трамвайна линия 22 вече били пуснати обновени чешки трамваи, а от септември ще тръгнат и няколко съвсем нови по други линии, каза още кметът.

На въпрос за запазването на сградите – паметници на култулата в София, Йорданка Фандъкова каза, че има постоянна комисия към дирекция “Контрол на строителството”, която издава предписания за обезопасяването и ремонта им.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.