Разплатени са над 2,2 млрд. лв. по ОП „Транспорт“

Разплатени са над 2,2 млрд. лв. по Оперативна програма „Транспорт“. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров по време на откриването на конференцията “Стратегическа инфраструктура България 2014”. По думите му вече е договорен целият наличен финансов ресурс по програмата, с който се подобрява транспортната инфраструктура на страната.
„Благодарение на доброто сътрудничество между Управляващия орган, бенефициенти и изпълнители, в страната бяха модернизирани 260 км. жп линии, а над 140 км. автомагистрали са въведени в експлоатация“, допълни Петър Киров. Според него повод за оптимизъм за развитието на инфраструктурата дават и възможностите за финансиране през втория програмен период на оперативната програма. „По новата ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ ще бъдат осигурени около 1,9 млрд. евро, като допълнително можем да кандидатстваме за около 350 млн. евро от новия Инструмент за свързаност на Европа“, каза още заместник-министър Киров.

В конференцията участие взеха и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, заместник-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов, заместник-председателят на Камарата на строителите в България Андрей Цеков и др.
Снимка: Пресцентър на МТИС

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.