Разпитваха 2 часа Пеевски, той е убеден, че е бил поръчан

Депутатът от ДПС Делян Пеевски прекара около 2 часа в сградата на Столичното следствие. След излизането си той направи кратко изявление пред медиите, от което стана ясно, че според него наистина е имало опит за физическото му отстраняване.

“Искам да да се прекратят спекулациите, които се носят от кръга “Капитал” и от техните вестници, че съм бил началник на съдебната власт и тем подобни глупости. Ако наистина бях такъв, надали моите убийци щяха да бъдат пуснати, а аз днес да съм тук, а другите да ги няма!” Това заяви Пеевски, пред репортерите, които го чакаха край оградата на Столичното следствие. От думите на депутата стана ясно, че са е дал показания и по сигнала на “Протестна мрежа” срещу него, Цветан Василев и Бареков, който касае пране на пари и търговия с влияние!

“Протестна мрежа” е корпорaтивна организация, която служи на Иво Прокопиев, каза Пеевски. Депутатът изрази надежда Прокопиев да бъде извикан в следствието, тъй като срещу него е “пускал много сигнали”. Пеевски поиска в следствието да бъде призован и друг човек, който в момента не е в страната, като даде да се разбере, че визира шефът на КТБ Цветан Василев.

“Адвокатът, който защитава един от обвиняемите – Георги Христов, за опита за атентат срещу мен е близък приятел на едно лице, което не е в България. Вие се сетете кое е това лице, може би има политически амбиции”, каза Делян Пеевски.

Попитан дали се страхува, че може да бъде убит, Пеевски отговори, че всеки човек се страхува за живота си. И добави, че се надява да бъдат издирени и разпитани всички лица, които са съпричастни към опита за атентат срещу него.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.