Разпитаха Пеевски по сигнал на Василев за заплаха за убийство

Не мога да разбера какво става, всяка седмица ме разкарват. Бях на разпит при прокурор. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски на излизане от столичното следствие, където се яви, за да бъде разпитан затова дали е отправял заплахи по адрес на банкера Цветан Василев, предаде  БГНЕС.

Не ми е ясно Василев какви сигнали подава, защо не се прибере тука и прави поръчкови истории във Виена с близки негови консултанти. Няма да се учудя самата измислена проверка да се води от това лице, което споделих и на прокуратурата, каза Пеевски пред столичното следствие.

Започвам да се чувствам като във филм. Той мен лично не ме е заплашвал, уточни Пеевски. Беше опитано да се вербува моята охрана от негови лица, преустановил съм контактите си с него (бел. ред. – Цветан Василев), добави той.

Не мога да ви кажа кой направи този филм. Да го изясни прокуратурата. Не знам защо прокуратурата се бави и не успява да намери г-н Василев. Аз съм тук и съм на разположение на прокуратурата. Къде е Василев? Може би го е страх от всичките вложители, на които държеше парите, продължи Пеевски.

Той заяви, че война не води с никой – “който води война с мен – да я води”. В отговор на въпрос Делян Пеевски заяви, че не дължи нищо на КТБ, а майка му обслужва нейни кредити и също не дължи просрочия към тях.

Запитан кога са се скарали с Цветан Василев и защо, Пеевски каза само: В началото на тази година се развалиха отношенията ни. Той искаше да се занимава с политика, да прави обединения на партии, аз да го подкрепям медийно.

Днес за втори път депутатът от ДПС Делян Пеевски бе извикан на разпит в столичното следствие. Първият път бе преди седмица по сигнал на “Протестна мрежа”.

Вчера банкерът Цветан Василев е депозирал до главния прокурор сигнал за заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Към сигнала е било прикрепено и копие от негов сигнал до компетентните австрийски власти. Този сигнал е бил изпратен на Софийска градска прокуратура още вчера и в момента би трябвало да се извършва проверка.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обясни, че в сигнала си до главния прокурор Василев посочва, че според него автор на тези заплахи е Делян Пеевски и добави, че в момента предстои да се извършват нужните действия по този сигнал, като например да се поиска справка от мобилните оператори.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.