Разходите на федералния бюджет за Крим – 130 милиарда рубли

Разходите на федералния бюджет за Крим през първата година могат да достигат до 130 милиарда рубли. Това беше обявено от министъра на икономическото развитие на Руската федерация Алексей Улюкаев, предаде РИА Новости. Министърът прогнозира леко увеличение на разходите по този бюджет през следващите две години.
По време на “пряка линия” на руския президент Владимир Путин руските бюджетни разходи за развитието на Крим през 2014г. бяха оценени на 100 милиарда рубли. Той отбеляза, че тази сума не включва инвестиции в инфраструктурата. С това се съгласи заместник- министъра на финансите Сергей Шаталов, който изрази увереност, че всички кримски програми няма да надвишават 100 милиарда рубли.
От своя страна ръководителят на Министерството на финансите Антон Силуанов съобщи, че един балансиран бюджет в Крим през 2014г. ще изразходи около 85 милиарда рубли. Като цяло Министерството на финансите предлага да се заложи не повече от сумата, която е била запазена за правителството – 243 милиарда рубли.
Кримският полуостров стана част от Руската федерация в резултат от референдум, проведен на 16 март. За присъединяването му към Русия гласуваха 96,77% от гласовете. Два дни по-късно властите са подписали документи за присъединяването на Крим и Севастопол на Русия като нови субекти на федерацията.
По публикацията работи Гергана Митева

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.