Разбирателство: Б.Б.-премиер, 7 поста за РБ, оферта за АБВ

Преговорните екипи на ГЕРБ и Реформаторския блок изненадващо бързо постигнаха разбирателство за състав и структура на Министерски съвет с премиер Бойко Борисов.

Бъдещото коалиционно правителство ще има 3-ма вицепремиери и 18 министри. Пропорциите ще бъдат такива, каквито сме ги обявили предварително, съобщи Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

От РБ са предложени и одобрени един вицепремиер и 6-ма министри, информира Радан Кънев. Лидерът на ДСБ, който до преди часове бе спряган за премиер и сам подхранваше тези слухове с писания във “Фейсбук”, сега коментира, че Реформаторският блок никога не е оспорвал правото на първата политическа сила да излъчи кандидат за бъдещ министър-председател.

Днес ГЕРБ посочиха своя лидер Бойко Борисов като кандидат за премиер и получиха подкрепата на Реформаторския блок, каза Радан Кънев.

Румяна Бъчварова посочи, че е желание на ГЕРБ възможно най-рано, ако имат съгласието и одобрението на РБ, да внесат в Народното събрание така сформирания кабинет. Стана ясно още, че в бъдещото коалиционно правителство решенията ще се вземат с консенсус.

Предвиждаме министър да има и от АБВ, съобщи още Румяна Бъчварова. Утре предстоят срещи на ГЕРБ и РБ с останалите потенциални партньори, с които ще търсят съгласие.

В отговор на въпрос Радан Кънев каза, че няма да е министър, а Румяна Бъчварова отказа да съобщи дали получава поста на вицепремиер.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.