Рашидов внесе в СГП сигнал срещу банкера Цветан Василев

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов внесе в Софийска градска прокуратура сигнал за банкера от КТБ Цветан Василев, предаде „Фокус”. По думите на Вежди Рашидов, той уведомява държавното обвинение за липсата на 1,7 млрд. лева.

“Този сигнал е за грабеж на собствената си банка, но на чужди пари”, каза пред журналисти Вежди Рашидов преди внасянето на сигнала. Според депутата, това е обир, който е бил извършван в продължение на 27 дни, като парите са били изнесени от България с полети на частен самолет.

В четвъртък от студиото на Нова тв Рашидов попита реторично кой защитава интересите на хората и направи сравнение между себе си и депутата от ДПС Делян Пеевски. Самият Рашидов продавал скулпторите си в чужбина, но после депозирал парите в български банки – “аз съм сложил милиони за българския народ и съм си докарал парите отвън, тук не продавам скулптури” – докато, по думите на депутата, “Делян Пеевски, който казва, че е успешен човек, а има 50 000 лева спестени пари”, клати държавата и банковата стабилност, защото има кредити в една банка и не иска да ги връща.

„Отвратен съм. През последния един месец се говори прекалено много, ни никой не каза една дума за истината, която касае българския народ и хората, които влагат спестяванията си, а това са живите пари на държавата”, каза още Вежди Рашидов, подхващайки позатихналата тема за банките и тяхната стабилност. Така стана ясно, че депутатът-скулптор има 2.5 милиона лева блокирани в Корпоративна търговска банка (КТБ).

На 21 юни пред БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Рашидов му бил казал, че ще посегне на живота си, ако изгори с парите си в КТБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.