Рашидов спря реставрацията на руините под ларгото

Министърът на културата Вежди Рашидов разпореди временно спиране на работата по консервацията и реставрацията на открития музей на столичното ларго и събира работна група от експерти, които да направят анализ на изпълнението clomid for sale на реставрационните работи на проект „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата. Министър Вежди Рашидов предприе това действие след сигнал на граждани, които смятат, plavix 75 mg че реставрацията не отговаря на оригиналния облик на находките.

Всъщност от съобщението не се разбира кои са гражданите и какво точно критикуват, но е известно, че преди дни в сайта ploshtadslaveikov.com бе публикувана статията на Манол Глишев “Как не се прави реставрация”, където авторът пише следното:

“В началото на сегашната есен, в разкопките между джамията и ЦУМ започна усърдна дейност. Само че в случая това става с цената на plavix 75 mg поредна нова бутафория. Появиха се чисто нови римски руини. Псевдоруини. Всеки може да иде is clomid successful и да види как останките бяха вдигнати с по метър нагоре, без при това да е отбелязано къде завършва оригиналната tadalafil generico similares римска зидария и къде започва реставрацията”.

Преди ден същият сайт пусна и интервю с арх. Юлий Фърков, който е завършил проекта за реставрация на руините след смъртта на автора Васил Китов. По думите на арх. Фърков “твърденията, че всичко е ново, са нелепи, а думата „бутафория“ много често се тиражира от хора, които за съжаление нямат професионален опит“.

(Снимка:ploshtadslaveikov.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.