Рашидов: Отиването на нови избори е смъртоносно

Отиването на нови избори е смъртоносно и затова Бойко Борисов полага всички усилия за формирането на правителство. Това заяви в „Тази събота” депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той е на мнение, че с нови избори пенсиите няма да се вдигат, токът ще продължи да поскъпва, банките ще започнат да фалират, а икономиката няма да расте.

Както информирахме неотдавна, при предишно свое гостуване в bTv бившият и настоящ депутат от ГЕРБ каза, че съветва Бойко Борисов да се съюзи дори и с дявола, ако това е необходимо за да направи правителство. Днес Рашидов изтъкна, че вижда лидера на ГЕРБ като човек, който по мъдър начин търси решение. Бившият министър на културата похвали и трите дами от преговорния екип на ГЕРБ.

Вежди Рашидов подчерта, че в Реформаторския блок има „читави лица, но и доста сбъркани хора”, като част от тях са работели и за кабинета „Орешарски”. „Това е един мишмаш”, каза той за партията, която ГЕРБ все още приема като най-сигурен коалиционен партньор. Според него въпреки това реформаторите трябва да се откажат от част от претенциите си в името на държавата.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че не е нужно Бойко Борисов да споменава Делян Пеевски, както настояват от РБ, защото „когато трябваше да се артикулира, той се артикулираше”, а и въпросите за него трябва да са отправени към ДПС.

„Има октопод с много делянпеевчета като пипала”, подчерта Рашидов и каза, че борбата трябва да е с главата на октопода, а не с пипалата. Депутатът обаче отказа да каже кой е главата на октопода. Според него не трябва да се подценява ДПС, защото ръководството му не са прости хора, а избирателите на движението може да не са образовани, но са възпитани и дисциплинирани – „работниците на България”.

„60% негласуващи докараха ДПС на власт”, подчерта той и допълни, че 20 години той е настоявал да бъдат приобщени малцинствата, а в крайна сметка се е оказало, че „малцинството в момента интегрира мнозинството”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.