„Ранобудните” подсетиха НС, че трябва да се произнесе за референдума

Ранобудните студенти разпространиха буквално в ранни зори напомняне към Народното събрание (което днес има извънредно заседание на средата на Великденската си ваканция),че изтича срокът, в който депутатите трябва да се произнесат по предложението на държавния глава за референдум, който да се проведе едновременно с изборите на 25 май.
Публикуваме пълният текст на писмото на „Ранобудните”, в което се съдържат и критики към услужливите „прас-медии”.

До видния управленчески елит,

Напомняме Ви, че според чл. 13, ал. 8 на ЗПУГДВМС, имате два дни да се произнесете с решение на Народното събрание по предложението на Президента за произвеждане на Референдум за изборна реформа.

Знаем, че в момента сте прекалено заети да решавате належащите проблеми по покупко-продажбата на предстоящия вот, но покрай намирането на висококачествена кайма за клетите гласоподаватели, не би било лошо да поспазите и някой друг закон.

Убедени сме, че самоотвержени борци за демокрация като Вас, съвсем неумишлено са пропуснали малката подробност, че все пак от време на време трябва да се откъсват от търсенето на лична облага и да се занимават с въпроси, които засягат обществото.

И тъй като услужливите “прас-медии” не биха дръзнали да Ви занимават с такива досадни факти, ние решихме да Ви окажем съдействие.

Не забравяйте, че само за 20 дни над 570 000 граждани изявиха волята си в подкрепа на същите въпроси, като предложените от президента.

Очакваме отговор!

Винаги Ваши,
Ранобудните студенти

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.