Раненият стрелец от Лясковец бе преместен в затворническа болница

Психично болният Петко Савов Петков, който неотдавна при опит да бъде арестуван в дома си в Лясковец, уби един и рани трима командоси от отряда за борба с тероризма, е транспортиран в затворническа болница, вероятно в Ловеч, където към затвора има психиатрично отделение. Днес около 14,20 часа Петко Петков беше изнесен на носилка от отделението по реанимация на Великотърновската болница “Д-р Стефан Черкезов” и настанен в линейка с ловешка регистрация, под полицейска охрана, съобщи Дарик.
По- рано днес Окръжната прокуратура-Велико Търново издаде разпореждане за транспортирането на лясковчанина, но така и не бе оповестено в коя болница. Както вече съобщихме, съдът заседава буквално в коридорите на болницата във Велико Търново за да реши каква да бъде мярката за неотклонение на Петко Петков. Тогава му бе наложена и постоянна мярка „задържане под стража”, въпреки че самият Петков се намираше в реанимация след животоспасяваща операция, при която бе отстранен и единия му бъбрек.
Според д-р Николен Стойнов, ръководител на лекарския екип, който проведе лечението до момента, състоянието на мъжа е стабилно, пациентът е захранен и може да бъде транспортиран.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.