Ранените при катастрофа журналисти от БГНЕС се нуждаят от кръв

Непроменено остава състоянието на Светломир Генев и Любомир Янев, операторът и шофьорът на агенция БГНЕС, които вчера пострадаха тежко при катастрофата край пътен възел Абланица. И двамата са на апартано дишане. Тази сутрин кръвното налягане и на двамата се поддържа медикаментозно. За днес бе планувано транспортирането им към Плевен, но състоянието им не позволява това. По обяд ще бъде преценено дали двамата колеги да бъдат откарани към болница в Плевен.

Има нужда от даряване на кръв за спасяване на живота на Светломир Генев и Любомир Янев – АБ положителна и А положителна.

Оказва се, че това не може да стане в София, кръводаряването трябва да се направи или в Ловеч, или в Плевен. БГНЕС се обръща с молба към всички, готови да помогнат с даряване на кръв.

При тежката катастрофа вчера загина фоторепортерът на БГНЕС Петко Налбантов.

1 Comment

  1. Разбира се, че може да стане в София и във всеки кръвен център. И съвсем не е задължително да бъдат тези кръвни групи. Бях в същото положение в интензивното Русе след подобна катастрофа в края на февруари – тежка вътрешна кръвозагуба повече от 2 л., счупени 12 ребра и т.н. Близки и приятели дадоха кръв в София и Търново – без проблем!

Leave a Reply

Your email address will not be published.