Рамадан Аталай: Премиерът оказва натиск върху КЕВР

Депутатът от ДПС Рамадан Аталай смята, че отлагането на поскъпването на тока с един месец няма да реши никакъв проблем, но молбата на премиера „тежи достатъчно много“ и това означава, че Борисов влияе върху КЕВР.

Човек няма как да не се притесни, когато чува, че един независимо избран орган в момента се чуди дали да си изпълнява служебните задължения или да се съобразява с политиците, коментира Рамадан Аталай в предаването “12+3” на БНР във връзка с насроченото за утре изслушване на КЕВР в парламента. По думите на Аталай, недоверието на обществото и политиците към КЕВР „ни върти в един омагьосан кръг“. Депутатът припомни, че и в миналото, когато партията ме у била част от управлението, се е изказвал за ненамеса на политиците в делата на комисията-енергиен регулатор.

“Този път казахме, че КЕВР ще е независима и Народното събрание само ежегодно ще чака един отчетен доклад и след него ще се даде нашата оценка дали сме доволни от дейността (на комисията) или не сме. Но в момента искането за отлагане на решението на КЕВР трябва да бъде аргументирано. И единственият аргумент е, че изпълнителната власт не си свърши работата с подготовката и издаването на наредбата, която регламентира някои облекчения за бизнес-потребителите”, заяви Аталай.

По информация на депутата, тази наредба всъщност вече е готова, но още не е одобрена от ЕК и затова е искането за отлагане с един месец на новите цени на тока.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.