Ръководството на ББЦ-Пловдив хвърли оставки заради “Любимец 13/13”

Цялото ръководство на ББЦ в Пловдив обяви в отворено писмо до медиите, че подава оставките си, заради Анна Баракова, която става депутат заради съвпадението на мястото й в листата с номера на ББЦ в бюлетината и така измести втория в листата Дяко Дяков. По-късно Баракова обяви, че напуска ББЦ и става независим депутат, въпреки че това може да бъде направено само при действащо Народно събрание.

Ето и цялото отворено писмо на градското ръководство на ПП „България без цензура” – Пловдив:

Уважаеми дами и господа,

През последните няколко дни с отвращение наблюдаваме публичните изяви на 13-тия кандидат в листата на Пловдив-град Анна Баракова, която бе избрана преференциално за народен представител. Г-ца Баракова демонстрира войнстваща некомпетентност за функциите на институциите, българската памет и история и категорично отказва да осъзнае личната си отговорност като депутат в 43-тото Народно събрание. Въпреки многократните ни опити тя категорично отказва да осъществи контакт с наши представители, изтъквайки неверни причини, като „заплахи”, „натиск” и „страх”, за които няма абсолютно никакви факти и доказателства.

В същото време наблюдаваме как в очите на Баракова Народното събрание е принизено до моден подиум, а в съзнанието й липсват каквито и да е политически възгледи. В момента България има нужда от отговорни политици, които са готови на лична саможертва в името на бедстващия ни народ, а не от фриволни, лекомислени и случайно попаднали във властта госпожици. За съжаление не виждаме как нейната функция на независим народен представител ще покрие изискванията за висок морал, единомислие за по-добро бъдеще и трезва преценка на сериозните проблеми в обществото.

Г-ца Баракова беше включена в листата на ББЦ – Пловдив заради позицията й на председател на „Евромайки” в район „Източен” в Пловдив, където бе посочена от бившия председател на организацията Калина Крумова. За нея се застъпи и даде гаранция и зам.-председателят на областната структура Дяко Дяков. Към настоящия момент определяме това действие като груба грешка, която е продиктувана единствено от желанието ни представителите на ББЦ в парламента да бъдат излъчени от членовете на структурите в партията ни, а не от кабинетите на ръководството. Явно политическата ни действителност не е напълно готова за толкова демократични, плуралистични и прозрачни действия.

С настоящото отворено писмо поемаме отговорност за нейната номинация и избор пред обществото и избирателите на Пловдив като подаваме оставка от ръководните длъжности, които заемаме в ПП „България без цензура”. Осъзнаваме личната си вина и пред г-н Бареков за това, че на негово място в парламента изпращаме изключително неподходящ човек. Разграничаваме се от действията на г-ца Баракова и я призоваваме да не посрамва повече пловдивчани с неадекватните си действия и да се оттегли като народен представител. Ние извлякохме нашите поуки от грешката си и печалният ни опит ще бъде като обица на ухото в бъдещите действия на младата ни партия.

Дяко Дяков
Юри Величков
Ген. Димитър Цветков
Нъшан Деркалестанян
Атанас Панчов
Васил Кльонков

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.