Райчев: Бъчварова е част от политическия харем на Борисов

Румяна Бъчварова е с виждания, близки до тези на подалия оставка вътрешен министър Веселин Вучков, което дава шанс реформите в МВР да продължат. Около тази теза се обединиха социолозите Андрей Райчев и Цветозар Томов в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ.

Според Андрей Райчев Румяна Бъчварова се ползва с огромно уважение в политическите среди. Той обаче отбеляза, че тя не е фигура, която играе за себе си. „Тя е част от политическия харем на Борисов. Всяка от жените в него е умна, добра, лоялна”, допълни той.

„Румяна е честен и некорумпиран човек. Със сигурност това са две качества, които министърът на вътрешните работи трябва да притежава. Със сигурност има повече плюсове, отколкото минуси. Тя е доста по-волеви човек, отколкото изглежда на пръв поглед. Нека ѝ пожелаем успех”, каза Цветозар Томов. Той заяви, че би искал да види повече жени в българската политика.

Социолозите коментираха и решението на вътрешния министър да напусне поста си, като според тях Вучков не е оставил друг избор на премиера, освен да приеме оставката му.

„Това създаде особен за българските условия политически компромис. Борисов прие оставката на Вучков, а в същото време изпълни исканията, които доведоха до нея”, категоричен бе Томов. Андрей Райчев от своя страна заяви, че вътрешният министър е най-близкият човек на премиера и разногласия на това ниво биха могли да доведат до ужасни последици.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.