Радев свика КСНС за борба с корупцията

Радев разсекрети първата стенограма за КТБ

Заседание на Консултативния съвет за национална сигурност ще се проведе при държавния глава Румен Радев. Темата ще бъде създаване на работещ модел за борба с корупцията.
Това е второто заседание на КСНС, свикано от Румен Радев. Първото беше посветено на превъоръжаването на армията.

Досега и ГЕРБ, и БСП излязоха със свои антикорупционни законопроекти. Според текстовете на управляващите ще бъде създаден нов антикорупционен орган, в който механично ще се влеят няколко структури, сред които комисията за конфискация на имущество и БОРКОР. Социалистите пък предлагат да бъде създадена специална агенция “Антикорупция”

“Не виждам достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта. Според мен истинска съдебна реформа ще има, когато едновременно продължим усилията във всички направления, но най-важното, когато имаме единен орган, който да има изрични правомощия за борба с корупцията по високите етажи на властта. Трябва наистина тези хора, събрани в един екип, с достатъчно правомощия, с големи заплати да разровят всички крупни обществени поръчки, да гледат много внимателно в това, което се случва. Трябва да има справедливо решаване на много въпроси. Трябва дейността на този орган да дисциплинира нашата политическа класа“, изрази мнение държавният глава през лятото.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.