Радев наложи вето върху Закона за опазване на околната среда

Президентът Румен Радев е наложил вето върху Закона за опазване на околната среда, приет от парламента в края на първата му сесия – на 27 юли. Промените, пртиети от Народното събрание и предложени от ГЕРБ, са свързани с обжалването на екооценката на големи и важни инфраструктурни обекти вече да става само на една инстанция, а не както досега на две или три инстанции.

Мотивите на вносителите бяха, че така няма да се бавят национални обекти като магистралите, жп, пътна и пристанищна инфраструктура.

Новината за наложеното вето на президента Радев не дойде от президентството, а от пртедседателя на парламента Димитър Главчев и то с пост във Фейсбук. „Днес, след постъпването в Народното събрание, на указ № 175 на Президента на Република България, с който се връща за ново обсъждане в Народното събрание Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда, приет от парламента на 27 юли 2017 г., възложих на Комисията по околната среда и водите да докладва указа и мотивите към него пред народните представители. Предоставих на тяхното внимание и обръщението на Камарата на строителите към президента Радев.“, написа Главчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.