Радата в Киев предлага на ООН да изключи Русия

Парламентът на Украйна планира да разгледа днес проект на обръщение към Генералната асамблея на ООН и Съвета за сигурност с молба за изключването на Руската федерация от световната организация, тъй като според Киев, Москва
като че ли е нарушила принципите на ООН.
Новината бе съобщена от руската РИА “Новости”. Агенцията цитира проекта на обръщението, което ще разгледа Върховната рада в Киев. В текста се казва, че Съветът на федерацията (горната камара на руския парламент) през месец март е приел решение за възможността да се използват въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна, което според съставителите на обръщението до ООН, свидетелства за действия на Русия, насочени срещу териториалната неприкосновеност на Украйна и нейната политическа независимост.

В текста се казва още, че Върховната рада се обръща към Генералната асамблея и Съвета за сигурност с молба да проведат разследване на фактите, “които могат да доведат до международни конфликти и заплашват международната безопасност и мира”.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Ей, тая Рус! не ще да нападне, и това е! says:

    крахУинците АЕЦ ще взривят, ако трябва накрая! Айде бе Руси, Айде нападнете ги! Свалете 10-ина самолета, 50-ина танка Т62, Превземете Кийв! Айде, че зимата ИДВА. МВФ се чуди какъв да им Го подава. Армията е оБЪРкана, ДЕМОтивирана, “прекарана”. Това (руската упоритост) ми прилича на вица за хАнглийския лорд, дето за да Го предизвикат оправили жена му и пълнолетната му дъщеря на рояла, строшили старинни вази и картини – той, пълен Непукист… Но в един момент извадил ловната пушка да дядо си и ги запукал. Някой взел, че използвал четката Му за зъби! ТОва било непростимо!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.