Радан Кънев: Вкарахме ГЕРБ в правилните релси

Лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев се похвали в студиото на bTv, че реформаторите са вкарали ГЕРБ в правилните релси и в правилната посока, в която трябва да се движи управлението. Оказа се обаче, че Радан Кънев не е доволен от темповете на реформите и има своите притеснение, че местните избори могат да скарат и дори да разделят партньорите в управлението.

Другият гост в студиото – министърът на здравеопазването Петър Москов – пък декларира оптимизма си, че това няма да се случи, но се съгласи, че изборите ще са тест за издържливост на управляващата коалиция. Кънев пък допълни, че вероятно ще трябва да сключат джентълменско споразумение най-вече за кметовете, тъй като хората не се интересували кой колко съветници има, а искали действен кмет, който да решава проблемите. Освен това Кънев огласи опасенията си, че БСП и ДПС, че ще окалят предизборната кампания.

Кънев и Москов отхвърлиха обвиненията, че назначават близки и роднини на високи позиции. Лидерът на ДСБ уточни, че в 6 министерства, които се падат на РБ, има само двама зам.-министри членове на партии и каза, че техните симпатизанти били бесни на Москов, че не назначавал техни хора на добри позиции. И двамата обаче подминаха с увъртания въпроса дали са разговаряли с Божидар Лукарски за разкритията около назначенията, свързани с неговото министерство.

Двамата политици едва ли не се ожалиха колко евтини дрехи носят от едната скромност. Радан Кънев ходел със сако за 300 лева, което му е подарък, както и с дънки, купени от разпродажба, пък и ползвал метро за пътуването си до парламента. Здравният министър Петър Москов имал костюм за 700 лева…

Свързани публикации

1 Comment

  1. Тези сладури се вземат прекалено на сериозно…

Leave a Reply

Your email address will not be published.