Радан Кънев учи БСП, че пропускат исторически шанс

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев се е опитал да убеди ръководството на ПГ на БСП Лява България в необходимостта да подкрепят промените в Конституцията, внесени от ГЕРБ и представляващи основополагаща част от съдебната реформа, за която настоява министърът на правосъдието Христо Иванов. За това научаваме от написаното от Радан Кънев на страницата му във Фейсбук. По-рано днес, в декларация от името на РБ, Радан Кънев заплаши от парламентарната трибуна АБВ, че реформаторите ще оттеглят подкрепата си за пенсионната реформа на Калфин, ако азбукарите не дадат гласовете си за промяна на Конституцията.

А ето и откровението на Радан Кънев във Фейсбук.

“След срещата с ръководството на БСП, останах с впечатление, че колегите, заслепени от търсенето на опозиционната си роля, пропускат историческия шанс, който конституционният дебат им дава днес.

Дълбоко съм разтревожен от поведението на опозиционните партии и една от партиите, до вчера участвали в мнозинството в 43-тото Народно събрание, при вчерашното гласуване в конституционната комисия.
Боя се, че партизанските страсти и политическото позициониране надделяват над политическия смисъл и отговорност. Приемането на тези компромисни и ограничени по обхвата си конституционни промени ще стабилизира политическата среда у нас и рязко ще подобри възможностите за инвестиции.

Но преди всичко – ще даде шанс България да бъде равноправен и достоен член на ЕС и да започне законодателни и кадрови мерки за оздравяване на правосъдието.”

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.