Радан Кънев: Таен договор за “Южен поток” обслужва фирми на БСП и ДПС

Целта на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в София е била да насърчи българското правителство да нарушава правилата на Европейския съюз при реализацията на проекта за газопровода “Южен поток”. Тази хипотеза лансира по bTv говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. Той твърди, че има таен договор за „Южен поток” между българското правителство и руската страна, който обслужва фирми на БСП и ДПС.

Попитан в чий джоб ще отидат парите, Радан Къневт отговори: „Например на бъдещия лидер на БСП, той е титулярят на БЕХ и със сигурност е водил преговори”.

По думите на Радан Кънев, „поведението на Лавров в София по отношение на „Южен Поток” е доста интересно, защото той твърди, че нарушаването на европейското законодателство е българска, а не руска инициатива, което има своята логика, защото Русия многократно е казвала, че преговаря директно с Европейската комисия”. Кънев заподозря, че управляващите и Лавров „донаместват” процедурата за избор на изпълнител на газовия проект.

„Социалистите имат множество ангажименти към чуждестранните си партньори, почти всички от които са в Кремъл, и много ангажименти към българските си партньори, които си личат от непрекъснато извиращите обществени поръчки, които са увеличени три-четири пъти и то в летен сезон”, заяви още Кънев.

„Голямата опасност пред България в днешната политическа криза е не, че БСП ще остане на власт. Тя е бита карта и може да не се върне на власт десетилетия, ако например Борисов не се разбере с нея. БСП може да е приключена партия. Но остане ли ДПС във властта, всичко през последната една година ще е било напразно”, изтъкна Радан Кънев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.