Радан Кънев: РБ постигна половината от това, което може

На тези евроизбори Реформаторският блок постигна половината от това, което може, коментира пред Нова тв говорителят на формацията и лидер на ДСБ Радан Кънев. Той допълни, че РБ и ГЕРБ не се борят за едни и същи избиратели.

Попитан дали е изненада това, че вследствие на преференциалния вот водачът на евролистата Меглена Кунева стана втора и в ЕП отива Светослав Малинов, Кънев каза че случилото се не е изненада, а един от възможните сценарии на развитие. По думите му “Реформаторският блок винаги е искал да има преференция, това е записано в нашата програма”.

„Бях през цялото време до Меглена по време на кампанията. Видях как предава посланията на блока. Не бих могъл да си представя тази успешна кампанията с друг водач”, подчерта Радан Кънев. Той посочи, че неговата цел в момента е да гарантира единството на Реформаторския блок, да гарантира, че тези преференциални резултати няма да се превърнат във вътрешно напрежение.

“Преференцията не е за партиите, би трябвало да бъде за хората. Радвам се, че успях да дам мандат, а не да взема място, каза лидерът на „България на гражданите” и водач на листата на Реформаторския блок на изборите за Европарламент Меглена Кунева. Тя посочи, че случаят с Реформаторския блок манифестира полезността на това да има преференциален вот и че той действително работи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.