Радан Кънев: Промяната на дясното минава през президентските избори

„Ние, Реформаторите, десните в България трябва чрез президентските избори да гарантираме промяна на дясното. Може би трябва да помислим за общи предварителни избори в дясно през 2016 година за излъчване на десен кандидат за президент”. Това съобщи в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. По думите му, „правителството на България трябва да бъде съхранено, но за да се направи избора към дясно управление, той трябва да мине през местните избори и през президентските избори през следващата година”, когато, може би, ще се случи големият сблъсък – реален избор на дясно и дистанциране от АБВ И ДПС или търговски мнозинства в центъра, при които всичко е „под масата”.

Радан Кънев коментира и моментната ситуация в управлението, взаимодействието между управляващите партии в Народното събрание, хода на промените в Конституцията.

„Много е труден парламентът, много са трудни мнозинствата, но трябва да решим дали водим или не водим дясна политика, водим ли реформаторска политика или не водим”, заяви Кънев. Според съпредседателя на РБ, след една година управление, в този политически сезон Реформаторите трябва да покажат смелост и избор.

“Изборът е ще прокараме ли промените в Конституцията, които са плод на много тежък компромис или ще ги подменим”, обясни Радан Кънев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.